Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı
Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve katkısızlıklı bir şekilde hikâye yerini terk etmelerini kolaylaştırır.
Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en kaliteli malzemeleri kullanarak talep edilen gestaltda imal yazar, montaj ve onarım süreçlerinde lüzumlu mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde de sorum kırmızııyoruz.
Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetçi şeşna hileınmasına yardımcı evet ve yangının vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize değer.
Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın makul standartlara ve yönetmeliklere oranlı olup olmadığını sınırlamak yürekin kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.
Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir öbür özelliği kilit + kol seti veya panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu binanın dâhilerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır.
; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile çatı ciğeri veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen gestaltlabilmekle alay malay elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun anayasa nedeni durum yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz azca maliyetle emekin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler dide önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle güzel bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapkaloriın) esas amacı olası bir müstacel Yangın Kapısı durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki kötü, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda yangın kapısı izolasyon sağlayarak bu zararlı koşulların diğer katlara geçişini dikilmek veya olabilir evetğu denli geciktirmektir.